Over ons

Geschiedenis

Loopgroep Sportfit vindt zijn wortels in het Amsterdamse zoetwarenbedrijf Maple Leaf (nu nog steeds bekend als Leaf Holland, producent van m.n. Sporlife kauwgom). Gestart als een uitdaging aan een klein groepje medewerkers om eens uit de luie stoel te komen (mei 1968), groeide het al snel uit tot een bedrijfsloopgroep met een officiële, professionele trainer. Harry van Walree heeft onze loopgroep vanaf oktober 1968 gedurende 45 jaar begeleid en geïnspireerd.

Het bijhouden en/of verbeteren van de lichamelijk conditie is daarbij het hoofddoel van onze groep. Daarnaast spelen sociaal contact, gezelligheid en regelmatig nevenactiviteiten een grote rol. De activiteiten waaraan de groep als geheel of in groepjes heeft deelgenomen, zijn teveel om in dit korte bestek te beschrijven.

 

Eind 2000 kwam een einde aan de bedrijfsloopgroep, omdat het bedrijf in het kader van een bezuinigingsoperatie de kosten van de groep niet meer wilde dragen.

In jan. 2001 is de vereniging door de leden zelf omgevormd tot een vereniging. De loopgroep kwam daarmee geheel los van het bedrijf te staan. Vrijwel alle deelnemers van de groep gingen bij die overgang mee. Alle activiteiten werden dan ook volledig voortgezet, net als voorheen. De kosten van de vereniging, waaronder m.n. de kosten van de trainer, werden betaald uit de contributie die sinds de oprichting werd geheven.

Sinds 2013 wordt de groep afwisselend getraind door 3 (onbetaalde) trainers die uit de loopgroep zelf naar voren zijn gekomen.

 

 

 

Een reactie

  • Altijd fijn gevonden om met deze groep te trainen tijdens mijn werk bij Maple leaf/ Leaf Holland.
    Met dank aan Harry’s trainingen door het Amsterdamse bos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*